Heves zivatar lehet, az OMSZ is figyelmeztet!

Szerdán egy hidegfront éri el hazánkat, eleinte kisüt a nap, majd délutántól északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé számíthatunk záporokra, főként a Barcs-Debrecen vonaltól délnyugatra zivatarok is lehetnek! 

Az OMSZ citromsárga, azaz elsőfokú figyelmeztetést adott ki több déli megyére, köztük Baranya megyére is heves zivatar miatt. Egy esetleges heves zivatar járhat akár 80-90 km/h-s széllökésekkel, jégesővel és nagyobb mennyiségű esővel is. Heves zivatar legnagyobb eséllyel délen alakulhat ki, a délutáni és kora esti órákban.

2016-26-4--15-46-18.png

Előrejelzési térképünkön is jól látható, hol alakulhat ki közepes (piros), és kis (sárga) valószínűséggel zivatar.

 
Összességében: szerdán mindenképpen számoljunk lehetséges zivatarok kialakulásával, esetleges erős széllökésekkel és jégesővel is. A legnagyobb valószínűség erre a délutáni óráktól van. 

 

OMSZ: Szerdán délelőtt a Dunántúl nyugati és középső harmadán, délután pedig az ország déli, délkeleti megyéiben valószínű elszórt zivatartevékenység. Hevesebb kísérőjelenségekre (néhol 80-90 km/h körüli széllökések, esetleg jégeső) inkább az utóbbi területen van esély.