Megérkezhet az első hó! [Folyamatosan frissül]

A következő héten, több napon is lehetséges havas eső, hózáporok, a Mecsek legmagasabb pontjain akár 1-2 centis megmaradó, vizes hóréteg sem kizárható. Kedd este, éjszaka az eső átválthat havas esőbe, a magasabban fekvő területeken, sőt akár síkvidéken is átválthat rövid havas_eso_3.pngidőre havazásba.  Csütörtökön megnövekszik a felhőzet, többször is lehet hózápor és pénteken sem zárható ki teljesen a szilárd halmazállapotú csapadék.

 

 

Legfrissebb információk:

11.08. 19:30 - Bizonyos források szerint a Kab-hegyen 6 cm-es hóréteg alakult ki, fehérbe borultak a Bakony csúcsai, a következő órákban is lehet vegyes- vagy szilárd halmazállapotú csapadék a Dunántúlon.

11.08. 17:22 - Az időkép.hu észlelői szerint havazik a Bakonyban, és egyes helyeken, a Nyugat-Dunántúlon. Néhol már 3-4 centis hóréteg borítja a tájat, az este folyamán egyébként a Mecsekben is átválthat az eső havas esőbe, havazásba. 

11.08. 12:16 - FRISS!!! Az időkép előrejelzése szerint az eső átválthat akár havazásba is Pécs környékén!

11.07. 18:12 - OMSZ: "Az alkalmazott kritériumoknak megfelelő veszélyes időjárási jelenség nem várható. (Kedden a Dunántúl magasabban fekvő vidékein havas eső és gyenge havazás is előfordulhat.)

11.06. 21:26 - OMSZ: "Kedden többfelé várható eső, zápor, a Dunántúl magasabban fekvő részein (kb. 300 méter felett) havas eső, hó is valószínű."

11.06. 16:36 - Egyelőre az előrejelzések alátámasztják a fent írottakat.